Web Analytics Made Easy - Statcounter

ذاکر اهل بیت عصمت و طهارت علیهم‌السلام با انتقاد از توجه بیش از حد به شورخوانی و تاکید بر لزوم تشکیل دادگاه ویژه مداحان، مداح محور شدن را خطری بزرگ برای هیئات مذهبی دانست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به‌نقل از شبکه خبری تهران نیوز ، جزو آن دسته از مداحانی است که غرور ندارد و همه او را به تواضعش می شناسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اهل شهرری است و عمده فعالیتش در مسجد حضرت ولی‌عصر عجل‌الله تعالی فرجه الشریف صورت می گیرد. از طلاب مرحوم آیت‌الله مجتهدی بوده است و اکنون نیز در شغل معلمی که همان شغل انبیاست، مشغول است. به گفته خودش او را بیشتر به عنوان یک فرد دعاخوان می‌شناسند اما روضه هم می‌خواند و در نوحه‌خوانی هم دستی بر آتش دارد.

کمتر کسی است که دعای کمیل‌های حاج محمدرضا غلامرضازاده در مدینه منوره را نشنیده باشد. برهمین اساس با او به گفت‌وگو نشستیم که مشروح آن را می‌توانید در ادامه خبر بخوانید.

تهران نیوز: در ابتدا توضیح مختصری از زندگی‌تان را بفرمایید و این‌که چه شد وارد عرصه نوکری آل‌الله شدید؟

متولد شهرری هستم. در دوران کودکی‌ام در مسجد محله‌مان فردی به نام آقای سلطانی داشتیم که معلم قرآن بود و الان هم در قید حیات هستند. در کنار آموزش قرآن، دعای توسل هم می‌خواندم و مداحی هم می‌کردم تا به انقلاب رسیدیم.

.

.

.

.

.

.

.

به انقلاب که رسیدیم، از فردی به نام آقای صلح‌جو، که اکنون هم استاد یکی از دانشگاه‌های ایران هستند، بحث تجوید را یاد گرفتم و شاگرد ایشان بودم. در کنار این‌ها مداحی هم می‌کردم. برخی از مکان‌ها بنده را به عنوان مداح می‌شناسند و برخی هم به عنوان دعا و مناجات‌خوان.

کمی جلوتر که آمدم، احساس وجود یک خلأ بین مداحی و قرائت قرآن کردم و آن هم دعاخوانی بود. ما دعاخوان خوب نداشتیم. ما دعاخوانی که به دعا و تفاوت بین ادعیه ملسط باشد را نداشتیم.

در دعا سرمایه‌گذاری کردم و به شناختن ادعیه مختلف پرداختم. از آن جایی که تحصیلات حوزوی هم داشتم و از شاگردان مرحوم آیت‌الله مجتهدی بودم، مفاهیم دعا را می‌شناختم و همین شد که این موضوع را جدی‌تر پیگیری کردم.

تهران نیوز: عموم مردم شما را بیشتر به عنوان یک دعاخوان می­شناسند یا یک مداح؟

جامعه مذهبی ما هم‌اکنون بنده را بیشتر به عنوان دعاخوان می‌شناسند. در کنار دعاخوانی، مداحی هم می‌کنم و حتی نوحه سینه‌زنی هم می‌خوانم.

تهران نیوز: چه شد به این نتیجه رسیدید تا دعاخوانی را جدی‌تر ادامه بدهید؟

دعای کمیل مدینه در بحث معرفی بنده به عنوان دعاخوان نقش مهمی داشت. آن جا فقط دعا می‌خواندم و مداحی نمی‌کردم. ۲۰ سال در بین الحرمین مدینه دعا خواندم و از شبکه‌های تلویزیونی پخش شد و همین باعث شد تا بنده را بیشتر به عنوان دعاخوان بشناسند.

بعد از تاسیس هیئت رزمندگان اسلام و برگزاری دعای ندبه حضورم در این عرصه چشمگیرتر شد و باعث شد تا مردم من را بیشتر به عنوان یک دعاخوان بشناسند تا مداح. یک جا من را دعوت کرده بودند و آن جا در اواسط دعا، روضه خواندم و در پایان هم سینه‌زنی کردیم. مسئول آن جا باتعجب به من گفت که ما فکر می‌کردیم که شما فقط در دعاخوانی تخصص دارید!

تهران نیوز: چه شد که امسال برای خواندن دعای کمیل به حج مشرف شدید؟

طبق قراردادی که بین ایران و عربستان منعقد شد، قرار شد که واجبی به نام حج با کمرنگ شدن مستحبات مانند دعای کمیل و دعای عرفه انجام شود. چون قرار نبود دعای کمیل همانند قدیم برگزار شود، حضور من هم در آن جا دلیلی نداشت.

تهران نیوز: امسال هم به شما پیشنهاد دادند؟

به من پیشنهاد ندادند اما اگر پیشنهاد می‌دادند هم قبول نمی‌کردم چون می‌خواستم یک تحولی ایجاد بشود و راه برای درخشیدن عزیزان دیگر باز شود. چند سال قبل در زمان آیت‌الله ری‌شهری این پیشنهاد را دادم که به جوانان دیگر هم میدان بدهند.

تهران نیوز: آیا به این پیشنهاد شما توجهی هم شد؟

وقتی آقای قاضی‌عسگر رئیس بعثه مقام معظم رهبری شد، خیلی تلاش کرد و جوانانی را هم آورد اما در ارزشیابی نمره قابل قبول را دریافت نکردند.

تهران نیوز: آیا آموزش‌های امروزی‌ در عرصه‌های قرآن و مداحی کافی است؟

قبل از انقلاب که مصری‌ها در این عرصه پیشتاز بودند اما امروزه ایران به سکوی پرتابی برای قاریان تبدیل شده است. در اکثر رقابت‌های بین‌المللی هم قاریان ایرانی رتبه اول را کسب می‌کنند و اگر اول نشوند، حتما یکی از رتبه‌های دوم یا سوم را به دست می‌آورند.

در بحث مداحی هم چند سالی است که ضرورت آموزش مطرح شده است و اساتید این عرصه وارد عمل شده‌اند اما در دعاخوانی جایی برای ٖآموزش نداریم. یعنی اگر بخواهم جایی را برای آموزش دعاخوانی معرفی کنم، نمی‌توانم.

امروز به یک مرکز تخصصی دعاخوانی برای مشتاقان این عرصه نیاز داریم. کشور ما اهل بیت(ع)‌ دارد و بسیاری از سخنان ایشان همانند صحیفه سجادیه، جامعه کبیره، دعای ندبه و … در قالب دعاست.

این‌ها معارف ما هستند و برادران اهل سنت ما از آن جایی که اهل بیت(ع) ندارند، این معارف را ندارند. البته آن‌ها هم ادعیه‌هایی دارند اما به دعاهایشان به پختگی ما نیست. امیدوارم یک بستری فراهم شود تا مشتاقان به دعاخوانی و زیارات مختلف به کسب علوم این رشته بپردازند.

دعای توسل سه‌شنبه‌های مسجد مقدس جمکران، دعای ندبه هیئت رزمندگان اسلام، دعای کمیل و سایر ادعیه بیانگر میزان اهمیت دعا در کشور ماست.

تهران نیوز: مدتی در شهرری کلاس‌های آموزش دعاخوانی برگزار کردید. آیا باز هم چنین کلاس‌هایی برگزار می‌کنید؟

دوست دارم این اتفاق بیفتد اما مشغله معلمی من اجازه این کار را نمی‌دهد. اگر وقتم کمی آزادتر شود، به برگزاری کلاس‌های آموزش دعاخوانی علاقه زیادی دارم.

من در مدرسه هم مسئولیت دارالقرآن را برعهده دارم و دپارتمانی هم به نام قرآن و دینی را تشکیل داده‌ایم. ما دیدیم که دانش‌آموز ۱۲ سال پیش ماست اما وقتی که می‌خواهد وارد دانشگاه شود، قرآن خواندن بلد نیست.

گاهی مشاهده می‌کنیم که دانش‌آموز ما موفق به قبولی در دانشگاه شریف شده است اما وقتی قرآن را برای او باز می‌کنی نمی‌تواند بخواند و این خسارت بزرگی است. همین دانشجو فردا به مقامات مدیریتی بالا می‌رسد و وزیر، وکیل، دکتر و مهندس می‌شود.

شما قرآن را برای کابینه وزرا باز کنید، اگر توانستند یک صفحه از قرآن را بدون غلط بخوانند. آموزش و پرورش ما کنکورمحور شده است؛ من این را نفی نمی‌کنم اما توانایی قرائت صحیح قرآن هم اهمیت بسیاری دارد.

ما نمی‌گوییم که به تربیت یک قاری ممتاز بین‌المللی بپردازیم، نظر ما این است که هر دانش‌آموز حداقل بتواند یک صفحه از قرآن را صحیح و روان بخواند. ما کتاب‌های آموزشی را بررسی کردیم و این سوال برایمان پیش آمد که چرا یک دانش‌آموز پس از ۱۲ سال نمی‌تواند خدا را اثبات کند؟ ایراد ما کجاست؟ ما آمدیم ضعف‌ها و ایرادها را بررسی کردیم و امیدوارم که به نتایج خوبی برسیم.

جامعه ما هر قشر و هر صنفی برای خودش یک اتحادیه مستقل دارد. ما سازمانی به نام قرآن و عترت نداریم. ما این همه مداح و قاری داریم ولی یک سازمان فراگیر و جامع برای آن‌ها نداریم.

تهران نیوز: یک شائبه در مداحی پیش آمده و آن هم این است که بزرگتر‌های این عرصه جوانان تازه وارد را به دلیل عدم توجه به مطالب و فرامین استاد رها کرده‌اند. از طرفی هم برخی از جوانان تمایلی به انتخاب استاد در بحث مداحی ندارند. نظر شما در این باره چیست؟

ما باید به این موضوع به صورت عمیق‌تر نگاه کنیم. شاید خیلی‌ها از حرف‌های من ناراحت بشوند اما مهم نیست. من وظیفه دارم که حرف‌هایم را بزنم. در جامعه ما هر قشر و هر صنفی برای خودش یک اتحادیه مستقل دارد. ما سازمانی به نام قرآن و عترت نداریم. ما این همه مداح و قاری داریم ولی یک سازمان فراگیر و جامع برای آن‌ها نداریم.

شورای عالی قرآن داریم اما پاسخگو نیست. هیئت رزمندگان یا خانه مداحان داریم ولی این‌ها کلی نیستند و جواب این قشر بزرگ را نمی‌دهند. برخی بحث وزارت قرآن و عترت را مطرح کردند که من با این موضوع مخالف هستم چرا که زیر نظر دولت می‌رود و به مشکل می‌خورد.

ما وقتی یک قاری را به خارج از کشور اعزام می‌کنیم، آیا سازمانی وجود دارد که از او شرح فعالیت در خارج از کشور بخواهد؟ ما هم‌اکنون سازمانی به نام دارالقرآن داریم که در حال نظارت بر کتابت قرآن است. زمانی که این سازمان وجود نداشت، قرآن را اشتباه چاپ می‌کردند. همین قرآن‌ها به عربستان می‌رسید و آن‌ها شیعیان را به تحریف قرآن متهم می‌کردند.

آیا ضرورت جمع‌آوری یک مقتل جامع برای مداحان احساس نشده است؟ ، آیا لازم نیست که علمای ما تحت تدبیر این سازمان به تهیه یک مقتل کامل و جامع بپردازند؟

آیا به کلاس‌های آموزش قرآن توجهی می‌شود؟ آیا اساتید مورد ارزیابی قرار می‌گیرند؟ آیا برخی از افراد در حد و اندازه تدریس قرآن هستند؟ در مداحی هم همین‌طور؛ کتاب‌های شعر آیینی در کجا تایید می‌شوند؟ هنوز هم عده‌ای از الفاظ «حسین‌اللهی» و «زینب‌اللهی» استفاده می‌کنند. سازمانی برای نظارت بر مداحان وجود ندارد.

به خواندن من در مسجدمان چه کسی باید نظارت کند؟ ، آیا ضرورت جمع‌آوری یک مقتل جامع برای مداحان احساس نشده است؟ ، آیا لازم نیست که علمای ما تحت تدبیر این سازمان به تهیه یک مقتل کامل و جامع بپردازند؟

بعضی از بزرگان ما کتاب مقتل نوشته‌اند. مثلاً آقای ری‌شهری سیر حرکت امام حسین علیه‌السلام از مدینه تا کربلا را نوشته‌اند و همه روضه‌هایی که می‌خوانیم را نقض کرده‌اند. عرض من این است که با سلب این روضه‌ها از مداحان، چه باید بخوانیم؟

اعتقادم بر این است که در کنار این سازمان، باید یک دادگاه ویژه قاریان و مداحان هم تشکیل بدهیم. شاید شنیدن این حرف خیلی عجیب و سخت باشد اما من به جرئت می‌گویم که این امر باید محقق شود. قاریان و مداحان هم باید همانند جامعه روحانیت، دادگاه داشته باشند.

از طرفی شهدایی امثال شهیدحججی می‌دهیم و از طرفی هم شاهد غرق شدن برخی از قاریان و مداحان در فساد هستیم. شما مشاهده کردید که یک قاری ما یک اشتباه کرد و رسانه‌های غربی تا چندین ماه بر علیه نظام و رهبری موج‌سواری می‌کردند. ما چندین ماه درگیر این بودیم که چگونه این اشتباه بزرگ را جمع کنیم.

من به عنوان یک معلم قرآن، وقتی والدین را به سوق دادن فرزندانشان به آموزش قرآن تشویق می‌کردم، خیلی از آن‌ها به من می‌خندیدند و آن ماجرای اسف‌بار را به من یادآوری می‌کردند. ما فقط اهل بیت(ع) را داریم که معصوم هستند اما حتی قاریان هم ممکن الخطا هستند.

این همه اتفاق می‌افتد اما آب از آب تکان نمی‌خورد ولی وقتی یک قاری قرآن اشتباهی را مرتکب می‌شود، همه به او حمله می‌کنند. یا در همین اواخر هم شاهد اشتباه مداحان و رسانه‌ای شدن آن بودیم. بسیاری از بچه مذهبی‌ها به من مراجعه می‌کنند و راهکار می‌خواهند چرا که مات و مبهوت مانده‌اند.

تهران نیوز: نحوه عملکرد دادگاهی که شما به آن اشاره کردید، باید چگونه باشد؟

این دادگاه باید همانند کمیته انضباطی فوتبال عمل کند. اگر عمیق‌تر نگاه کنیم به ریشه مشکلاتمان پی می‌بریم. یکی دیگر از مشکلات ما این است که بسیاری از بزرگان ما به این کار تن نمی‌دهند.

ما مقدس‌تر از روحانیت در جامعه نداریم چرا که آغازکننده انقلاب ما یک روحانی بود. همین روحانی آغازکننده انقلاب به موضوع تشکیل دادگاه ویژه روحانیت تاکید داشت. تشکیل دادگاه روحانیت به این معنا نیست که این جامعه مشکل دارند. ما روحانی داشتیم که در کنار من در جبهه شهید شد. همین الان بسیاری از مدافعان حرم از روحانیون هستند. ما روحانی داریم که در بدترین وضع اقتصادی در قم زندگی می‌کند اما روحانی فاسد هم داریم.

بزرگان قرآنی و مداحان ما باید اجازه تشکیل دادگاه ویژه رسیدگی به تخلفاتشان را بدهند. بعد از آن قضیه، کلاس‌های قرآن ما لطمه‌های بسیاری خورد و ریزش چشمگیری داشتیم.

تهران نیوز: برای مقابله با آسیب‌هایی که جامعه مداحان را تهدید می‌کند، چه راهکاری پیشنهاد می‌کنید؟

باز هم به همان بحث تشکیل یک سازمان ویژه نظارت بر مداحان برمی‌گردیم. الان مداحان ما خودرو هستند و همین‌طوری میکروفون را می‌گیرند و می‌خوانند. گاهی اوقات برخی از مداحان ما الفاظی را به کار می‌برند که در شان هیئات نیست.

مثلاً در هیئتی که یکی از مستمعان گریه نمی‌کرد، مداح جلسه به پدر و مادر آن شخص تهمت زد و توهین کرد. این موضوع به مداح جلسه ارتباطی ندارد که بخواهد دخالت کند. آیا خود این مداح در هر مجلسی که می‌رود گریه می‌کند؟ ، مداحان ما باید آموزش‌های اخلاقی ببیند.

در تربیت معلم بخشی با عنوان روانشناسی کلاس‌داری داریم. مثلاً یک روز بچه‌ها حال گوش کردن به درس ندارند، معلم در این‌طور مواقع باید چه کار کند؟ خیلی از مداحان ما وقتی می‌بینند که مجلسشان نگرفته است، میکروفون را پرت می‌کنند که این ناشی از عدم برخورداری از روانشناسی مجلس است.

اگر آن سازمانی که گفتم شکل بگیرد، یکی از کارهایش آموزش مداحان در ابعاد مختلف است. متاسفانه الان طوری شده که هر کس که دفترچه دستش بگیرد، مداح می‌شود. مداحی پازل دارد و شورخوانی یک هشتم آن است. مداحان ما در شعرشناسی هم ضعیف هستند. برخی از مداحان نمی‌دانند که مثنوی یعنی چه.

پازل دوم مداحی زمزمه گرفتن از مستمعان است. ما باید چگونه مخاطبان را در اشعارمان شریک کنیم؟ ، برخی از مداحان ما زمزمه نمی‌کنند. یکی دیگر از ضعف‌های مداحان این است که روضه‌خوانی بلد نیستند. در برخی جلسات دو ساعت سینه می‌زنند اما روضه نمی‌خوانند. شورخوانی آخرین مرحله مداحی است اما برخی سایر قسمت‌های مداحی را نادیده می‌گیرند.

مشکل اصلی ما آموزش است. اگر آن سازمانی که گفتم تشکیل بشود، افرادی را تربیت می‌کند و به عنوان استاد به قسمت‌های مختلف کشور اعزام می‌کند. من با این که یک نفر عده‌ای را جمع کند و به آن‌ها آموزش دهد موافق نیستم چرا که تمام اساتید باید دارای مجوز و سطح لازم برای آموزش باشند.

حتی در دانشگاه هم افراد متخصص ابتدا به‌عنوان استاد یار به کار گرفته می‌شوند و سپس به درجه استادی می‌رسند. ما باید در بخش مداحی کار مهندسی انجام بدهیم و نتیجه آن را به شکل الگو و مدل ارائه دهیم.

تهران نیوز: بیماری به یادگار مانده از دوران دفاع مقدس برایتان مشکلی در بحث مداحی کردن به‌وجود نیاورده است؟

من در شلمچه مجروح شدم و ترکشی در سمت چپ سر یا همان گیج‌گاه قرار گرفت. شنوایی گوش سمت راست من هم کم شده است و بنابراین مجبورم که تلفن همراه را در قسمت چپ بگیرم. وقتی که تلفن همراه را در سمت چپ می‌گرفتم، به دلیل وجود ترکش اذیت می‌شدم. مقداری بابت این جریان اذیت شدم وگرنه مشکل خاصی در خواندن نداشتم.

این مشکل بر روی صدایم تاثیر گذاشته بود اما مانع خواندنم نشد. با استفاده از داروهای گیاهی مشکلم را حل کردم و خداوند را شاکرم که مشکل خاصی برایم به وجود نیامد.

تهران نیوز: دلیل کم‌توجهی مخاطبان به سخنرانی را مداح‌محور شدن هیئات می‌دانید یا بعضاً دانش کم واعظان؟

علما باید بنشینند و آسیب‌های خودشان را پیدا کنند. البته برخی از وعاظ و ذاکرین گعده‌هایی را دارند و آسیب‌شناسی می‌کنند. از طرف برخی از علمای ما نظیر آیت‌الله جوادی آملی هشدار داده شده که بخش شعور هیئات که توسط سخنرانان تامین می‌شود، رو به زوال است.

بسیاری از مجالس ختم ما فقط یک مداح می‌آورند. خیلی از جوانان هنگام سخنرانی بیرون از هیئت می‌ایستند و پس از سخنرانی وارد هیئت می‌شوند. به نظرم سخنرانان باید بررسی کنند که چرا هیئت‌ها به طرف مداح‌محوری حرکت می‌کنند.

بسیاری از سخنرانان اغناکننده نسل جوان ما نیستند. آیت‌الله مجتهدی به شدت نسبت به خریدن ماشین‌های مدل بالا و رسیدن بیش از حد به تیپ و ظاهر طلاب انتقاد داشتند و سخت‌گیر بودند.

یکی دیگر از مشکلات این است که سخنرانان ما با مخاطبانشان دیالوگ برقرار نمی‌کنند و بر روی منبر که می‌نشینند، فقط محفوظاتشان را بیان می‌کنند. این هم خوب است اما ایجاد ارتباط دو طرفه بسیار مهم است.

آیت‌الله مجتهدی به شدت نسبت به خریدن ماشین‌های مدل بالا و رسیدن بیش از حد به تیپ و ظاهر طلاب انتقاد داشتند و سخت‌گیر بودند.

ما باید به سخنرانان موضوع بدهیم. شما کدام مکتب را پیدا می‌کنید که چند هزار نفر به صورت داوطلبانه بنشینند و سخنان واعظ را گوش کنند؟ روانشناسی روحانیون باید زیاد باشد چرا که مخاطبان ما اکثرا تحصیل‌کرده هستند.

جوانان ما دیگر منبرهای سنتی و حرف‌های تکراری را نمی‌پذیرند. از یک طرف هم نباید به طرف مداح‌محور شدن حرکت کنیم چرا که خیلی خطرناک است. سخنرانی و مداحی مکمل یکدیگر هستند و اگر در کنار هم قرار بگیرند، حماسه حسینی شکل می‌گیرد چرا که حماسه حسینی از دو بال شور و شعور تشکیل می‌شود.

قرائت قرآن نباید از هیئات ما حذف بشود.

یک بحثی هم در نحوه هیئت داری داریم. ما باید یاد بگیریم که چگونه هیئت را اداره کنیم. در گذشته هیئت‌ها به ترتیب از قرائت قرآن، بیان احکام، سخنرانی و مداحی شروع می‌شد اما امروز همه موارد را حذف کرده‌ایم و به شورخوانی چسبیده‌ایم.

خوارج چگونه به وجود آمدند؟ ، خوارج در واقع انسان‌های سست عنصر و سبک‌مغزی بودند که یک بادی آمد و این‌ها را با خود برد. وقتی رهبر انقلاب با کثرت کاری که دارند، می‌نشینند و به قرائت قرآن یک نوجوان گوش می‌دهند، در واقع بیانگر اهمیت این موضوع را نشان می‌دهند. قرائت قرآن نباید از هیئات ما حذف بشود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۱۵۳۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظارت بر حمل و نقل پسماندهای ویژه در شهرستان کرج

‌به گزارش خبرگزاری مهر، امید رضا تونی از نظارت بر حمل و نقل پسماندهای ویژه در شهرستان کرج خبر داد و مطرح کرد: نظارت بر بارگیری پسماندهای ضایعات لامپ شرکت توزیع برق استان البرز توسط کارشناسان محیط زیست جهت انتقال به شرکت‌های امحا کننده پسماند انجام شد.

وی افزود: واحدهای تولیدی و صنعتی می‌توانند پس از ثبت نام در سامانه جامع محیط زیست با حضور و نظارت کارشناسان محیط زیست هنگام بارگیری و پلمب، اقدام به انتقال پسماندهای ویژه خود به مراکز مجاز و مورد تأیید سازمان حفاظت محیط زیست کنند.

کد خبر 6096912

دیگر خبرها

  • لزوم کیفی سازی نظارت بازرسان بر بازار
  • مداحی که منبعش گوگل است به درد مداحی نمی‌خورد
  • لزوم ثبت قرارداد اجاره مسکن در سامانه خودنویس
  • لزوم نظارت مستمر بر اجرای مناسب پروژه‌های مشارکتی در شهر اصفهان
  • مرجع اطلاعات بسیاری از مداحان و حتی برخی از روحانیون سرچ گوگل شده است
  • ۱۳۵ پرونده تخلف حوزه دامپزشکی در استان سمنان تشکیل شد
  • آهنگران: امام(ره) فرمودند که نسل ما، نسل حماسه است
  • نظارت بر حمل و نقل پسماندهای ویژه در شهرستان کرج
  • روزگاری جامعه مداحی از مراجع تقلید اجازه نقل حدیث می‌گرفت
  • دادگاه‌های صلح تا مهرماه ایجاد شوند/ لزوم کاهش پرونده‌های معوق